Baie stralucitor de curata? Afla cele mai bune tipsuri de curatare a gresiei

Total
0
Shares

A stii cum sa cureti bine si eficient gresia din baie (sau bucatarie) este o necesitate reala daca va doriti ca locuinta sa straluceasca (fara a fi nevoie sa depuneti prea mult efort).
In acest ghid, va vom impartasi cateva tipsuri despre cum sa curatati placile de gresie din baie:

Tipul de gresie

Inainte de a curata placile de gresie, este important sa stiti ce tip de gresie aveti in baie, pentru a va asigura ca nu veti provoca daune.
Placile din ceramica si portelan sunt usor de curatat cu majoritatea produselor si solutiilor de curatare. Marmura insa, poate fi deteriorata de acizi precum lamaia si otetul, precum si carpele de curatare abrazive, asa ca trebuie sa fiti atenti la tipul de solutie pe care il folositi.

Cum sa curatati placile de gresie?

Exista o metoda de curatare a placilor in mod eficient, indiferent de produsul de curatare pe care il utilizati.
Pentru curatarea gresiei din baie, este intotdeauna o practica buna sa porniti dusul fierbinte timp de cateva minute inainte de a incepe curatarea. De ce este necesar acest pas? Pentru a deschide porii materialelor si placilor ceramice.

In acest fel, puteti curata mult mai bine placile si veti obtine un finis mai curat.

Curatati mai intai rosturile inainte de a curata placile. Mizeria de la acestea va ajunge probabil pe placi.
Daca utilizati un produs de curatare chimic mai puternic, deschideti intotdeauna geamurile pentru a reduce aburii si aveti grija de produsele pe care le utilizati impreuna.

1. Curatarea gresiei cu lamaie

Lamaia este un produs excelent de curatare a gresiei datorita proprietatilor sale acide naturale.

Umpleti o sticla cu pulverizator cu suc de lamaie si pulverizati pe placile de gresie, apoi stergeti cu o carpa umeda sau un burete. De asemenea, puteti inmuia o carpa direct in sucul de lamaie inainte de a sterge placile, apoi clatiti cu apa calda.

2. Curatarea gresiei cu otet

Otetul alb este un dezinfectant natural excelent, care functioneaza genial ca un produs de curatare a gresiei. Puneti cantitati egale de otet alb distilat si apa intr-o sticla cu pulverizator, apoi pulverizati pe placile de gresie si stergeti cu o carpa umeda. Alternativ, inmuiati o carpa din microfibra in amestec, stergeti placile, apoi clatiti cu apa calda.

3. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un produs care ajuta la curatarea eficienta a placilor, mai ales pentru petele persistente. Pentru a curata placile cu bicarbonat de sodiu, stropiti placile cu un strat subtire de bicarbonat, apoi stergeti cu o carpa inmuiata in suc de lamaie si clatiti cu apa calda.

Cum curatam placile de dus?

Curatarea placilor de dus poate fi deosebit de complicata, nu in ultimul rand pentru ca aici exista cea mai mare acumulare de murdarie.
Inainte de a incepe curatarea, lasati dusul fierbinte sa curga timp de cateva minute in timp ce usa si geamurile sunt inchise. Stergerea peretilor dupa dus cu o carpa curata si uscata poate ajuta la limitarea murdariei si mucegaiului. Acordati o atentie deosebita acelor colturi, pentru a evita acumularea de apa.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si