Incalzirea casei cu peleti: cat de avantajoasa este?

Sobele cu peleti sunt practice si usor de utilizat, fiind complet automate. Mai presus de toate, utilizarea acestor sisteme mentine intr-adevar costurile de incalzire la minim, ceea ce se traduce prin economii notabile.
Total
0
Shares

In multe locuinte, incalzirea reprezinta aproximativ o treime din totalul facturilor anuale de utilitati, motiv pentru care tot mai multi proprietari cauta modalitati mai econome de a-si incalzi locuinta. Sobele pe peleti sau focarele care se potrivesc in interiorul unui semineu existent sunt o solutie din ce in ce mai populara.
Comparativ cu variantele pe lemne, sobele si semineele pe peleti sunt considerate un mod convenabil si curat de a va incalzi casa.

Peletii sunt un combustibil de biomasa rafinat si dens, care se formeaza atunci cand reziduurile de lemn sunt comprimate intr-un diametru uniform, sub presiune ridicata. Peletii au o forma, dimensiune si densitate uniforme si sunt ideali pentru sistemele de incalzire automata, cum sunt sobele pe peleti.

Prin peletizarea reziduurilor de lemn provenite din biomasa lemnului uzat, milioane de tone de biomasa pot fi puse in utilizare pentru economia locala, conservand in acelasi timp mediul inconjurator.

Incalzirea pe lemne versus incalzire pe peleti

Depozitare
Cand vine vorba de depozitarea si transportarea lemnului de foc si a peletilor, exista diferente majore. Lemnele de foc sunt de obicei depozitate in exterior, acoperite sau nu, si pot fi transportate in interior in loturi mai mici, daca este necesar, pentru a usura procesul. Peletii trebuie pastrati intr-un loc uscat, cum ar fi sopron, garaj sau o camera din casa.

Eficienta
In ceea ce privesc performantele de incalzire, o soba cu peleti este mai eficienta decat o soba etansa sau un focar de semineu.
Peleti: 60 pana la 80 % din combustibil este transformat in caldura.
Lemn: 30 pana la 80 % (procentul mai mare este valabil pentru sobele certificate EPA dupa 1990).
Verificati evaluarile BTU atunci cand alegeti o soba – o evaluare mai mare este mai buna. In cazul unei intreruperi de energie electrica, o soba cu peleti – care necesita sa electricitate – se va opri.

Intretinere
Peleti: Peletii de inalta calitate limiteaza curatarea cenusii la o data pe saptamana sau mai putin.
Lemn: necesita indepartarea cenusei o data la trei zile.

Optiuni de ventilatie
Peleti: Emana foarte putin fum; esapamentul este evacuat in exterior cu un ventilator printr-o conducta de aerisire orizontala sau verticala.
Lemn: sistem pasiv care necesita un horn vertical, astfel incat fumul sa poata fi indepartat in exterior.

Care sunt avantajele utilizarii peletilor ca si combustibil pentru sistemele de incalzire?


Eficienti | Peletii sunt o sursa eficienta de caldura, deoarece contin niveluri foarte scazute de umiditate si cenusa. Practic tot materialul este ars si transformat in caldura.

Cost rentabil |Peletii sunt din punct de vedere economic, in competitie cu optiunile pe gaz si caldura electrica. In comparatie cu alte alternative de incalzire pentru locuinte, preturile carburantilor pentru peleti sunt mai putin volatile.

Responsabili cu mediul | Peletii sunt o sursa durabila de combustibil, iar arderea lor este neutra in ceea ce priveste emisia de carbon.

Regenerabili | Peletii sunt un produs din biomasa format din deseuri de lemn sau alte produse secundare si reprezinta o sursa nelimitata de combustibil.

Produs local | Fabricile de peleti din lemn asigura locuri de munca, sprijina economiile locale si pot duce la independenta energetica.

Naturali | Peletii din lemn sunt 100% naturali. Nu exista lianti, substante chimice sau aditivi periculosi care ar putea fi daunatori pentru om sau pentru mediu. Lemnul contine in mod natural o substanta, lignina, care leaga peletii de lemn in forma lor compacta, in cea mai mare parte uniforma.

Avantajele sistemelor de incalzire (sobe si seminee) cu ardere pe peleti

Unul dintre cele mai mari avantaje ale incalzirii locuintei cu o soba cu peleti este confortul. Nu trebuie sa va preocupati cu depozitarea sau deranjul produs de lemnele pentru foc. Dupa ce puneti peletii in buncarul sobei, nu trebuie sa-l alimentati in mod continuu asa cum s-ar face in cazul unei sobe traditionale pe lemne.
Sobele cu ardere cu peleti sunt controlate termostatic si vor mentine temperatura pe care o alegeti. Asta inseamna ca nu trebuie sa va treziti noaptea pentru a pune lemne pe foc ci chiar gasi o casa calduroasa de fiecare data cand ajungeti acasa.

Sobele cu peleti sunt mai eficiente decat cele traditionale pe lemn. Arderea are loc intr-o camera de combustie mai mica, unde este mai controlata si este data doar cantitatea potrivita de aer pentru o combustie mai completa.
Aceasta duce la mai multa caldura si mai putine emisii. Sobele cu ardere pe peleti sunt unele dintre cele mai curate sisteme de incalzire disponibile iar peletii, poate cel mai curat combustibil solid.

Sobele sau semineele pe peleti sunt mai usor de intretinut. Acestea produc foarte putina cenusa si nu au probleme cu acumularea de creozot. Peletii sunt foarte comprimati si mai densi si, prin urmare, ocupa mai putin spatiu de depozitat.

In functie de dimensiunea si aspectul casei voastre, o soba cu peleti ar putea suplimenta sistemul de incalzire curent sau poate fi utilizata ca sursa unica. Sobele din peleti vin intr-o varietate de modele pentru a completa orice stil interior.
Sobele pe peleti pot fi instalate in mai multe locuri unde o soba cu lemne s-ar putea sa nu fie practica. Si din moment ce ele ard curat, puteti avea confortul caldurii din lemn chiar si in locatiile in care sobele de lemne nu sunt permise din cauza problemelor de calitate a aerului.

Incalzirea cu peleti reprezinta unul dintre cele mai inovatoare si avantajoase sisteme de incalzire casnica.

Sobele si semineele pe peleti sunt practice si usor de utilizat, fiind complet automate. Mai presus de toate, utilizarea acestor sisteme mentine intr-adevar costurile de incalzire la minim, ceea ce se traduce prin economii notabile.

3
Lasa un comentariu

avatar
Evoldew
Musafir
Evoldew
Evoldew
Musafir
Evoldew

ivermectin tablets online Buy Lasix Cheap Online

admipse
Musafir
admipse

nolvadex bodybuilding dosage The result can be a slower metabolism of the anabolic steroids in and out of the body, resulting in altered longer steroid detection times than the hormone would otherwise exhibit.

Citeste si

Cos de fum pentru casa de lemn? Afla care e cel mai bun horn!

Cand cosul nu este instalat corespunzator sau gresit ales, acesta poate provoca incendii, pierderi materiale insemnate si poate pune in pericol siguranta celor dragi. Pentru a evita astfel de probleme si a avea un sistem de incalzire si un cos de fum care functioneaza ca la carte, noi recomandam proprietarilor de case de lemne urmatoarele solutii profesionale:
Vezi articol