Credeti ca salteaua potrivita nu este importanta pentru un somn bun? Mai ganditi-va!

Exista atat de multe optiuni de saltele disponibile, incat se poate intampla sa cumparam modelul nepotrivit patului sau stilului nostru de viata. Acesta nu este un lucru bun. Exista mai multi factori care ar trebui sa fie luati in considerare la cumpararea unei saltele. Trebuie sa decideti tipul de saltea de care aveti nevoie – spuma sau cu arcuri, bugetul si chiar magazinul de la care cumparati. Abia atunci veti putea cumparara salteaua potrivita.

Majoritatea oamenilor considera ca achizitionarea saltelelor online sau in magazin nu ar trebui sa dureze mult. In realitate, trebuie sa acordati sufficient timp pentru a cauta si testa salteaua dorita pentru patul din dormitor.
Ati fi surprins sa stiti ca aproape 92% dintre oameni considera ca este important sa aiba o saltea de buna calitate.
Daca nu va incadrati in aceasta fractie, vei ajunge sa suferiti pentru ca nu dormiti pe salteaua potrivita si va supuneti corpul la 8 ore de “tortura” (trezirea in miez de noapte si problema posturii vor deveni o parte din rutina).

Pentru aceia dintre voi care considera ca are o saltea buna nu este importanta, iata ce trebuie sa stiti:

Somn neintrerupt

Va ganditi cum va poate ajuta o saltea sa aveti un somn neintrerupt? Elementele care contribuie la acesta sunt latexul, spuma sau aerul din saltea, care se potriveste tipului fiecaruia de corp si va ajuta sa aveti un somn de 8 ore neintrerupt.
Nu va trebui sa va mutati de pe o parte pe alta pentru a va regla postura. De asemenea, nu va veti trezi in miezul noptii cu dureri musculare, iar corpul va fi mult mai relaxat.

Ramaneti in forma

Este un fapt universal ca, daca salteaua nu este confortabila, nu veti putea dormi corect. Implicit, daca nu aveti un somn bun, nu va veti putea trezi de dimineata. Cand dormiti suficient, va veti mentine corpul energic pe tot parcursul zilei. Problemele de sanatate nu vor mai fi o problema.

Lipsa somnului adecvat este cauza principala a mai multor probleme de sanatate.
In unele cazuri extreme, se spune ca a dat nastere si atacurilor de cord.

Daca nu beneficiati un somn sanatos, imunitatea va scadea si veti fi vulnerabil la somnolenta si alte probleme de sanatate, cum ar fi durerile corporale.

Fericit si fresh

Privarea somnului si pierderea memoriei sunt strans legate una de cealalta. Daca nu puteti avea un somn relaxat si linistit, capacitatea de a va aminti lucrurile se slabeste. Un somn bun va ajuta sa va reimprospatati memoria. Daca aveti o memorie buna, abilitatea de a invata lucruri va fi, de asemenea, buna.

Veti putea reaminti cu usurinta ceea ce ati invatat, in momentul in care aveti nevoie.

Concluzie

Un somn bun este ceva pe care nu ar trebui sa compromiteti niciodata.

Daca cumparati o saltea de calitate slaba doar pentru ca este ieftina, inseamna nu sunteti absolut preocupati sa aveti un somn odihnitor. Prin urmare, simptomele de moleseala si imunitate scazuta vor incepe sa se dezvolte.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si