Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru spalarea hainelor

Pe langa intrebuintarile culinare, bicarbonatul de sodiu este de asemenea, o modalitate ieftina de a elimina mirosurile hainelor, de a spori performanta detergentilor si a inalbitorului, de a face hainele mai moi, de a curata fierul de calcat si controla spuma detergentului.

Se foloseste atat in masinile de spalat standard, cat si in cele cu eficienta ridicata, fiind unul dintre cele mai bune produse (alaturi de otetul alb) pentru spalarea hainelor, reducand dependenta de substante chimice.

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

Reduce si elimina mirosurile

Mirosurile zilnice de pe corpul, hainele si lenjeria noastra sunt cauzate de bacterii. Bacteriile sunt indepartate atunci cand moleculele de detergent elimina celulele bacteriene de pe tesaturile care trebuie spalate.

Cu toate acestea, detergentii mai putin costisitori care nu contin puternice pentru a lupta impotriva bacteriilor, au nevoie de un impuls pentru a lucra mai eficient.

Bicarbonatul de sodiu ajuta la reglarea nivelului pH-ului apei, evitand sa fie prea acid sau alcalin. Adaugarea unei jumatati de cesti de bicarbonat de sodiu la fiecare masina de rufe, va duce la o spalare mai eficienta si va reduce bacteriile.
Pentru probleme grave de miros, cum ar fi transpiratia sau mirosuri cum ar fi fumul de tigara, prespalati cu bicarbonat de sodiu si apa.

Sprijina performanta detergentilor si inalbitorilor

Inalbitorii sunt adesea folositi pentru a elimina mirosurile si murdaria generala. In apa prea acida sau alcalina, inalbitorii au nevoie de un impuls pentru a spala mai eficient.
Imbunatatind proprietatile de curatare, puteti utiliza mai putin inalbitor pentru a obtine aceleasi rezultate, economisind bani si reducand impactul asupra mediului.

Adaugati o jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu impreuna cu jumatate de ceasca de inalbitor (asigurati-va ca adaugati inabitorul la momentul potrivit); aceasta va regla nivelul pH-ului in apa, astfel ca inalbitorul va functiona mai eficient pentru a reduce bacteriile si murdaria.

Chiar daca nu utilizati inalbitor, 1/2 ceasca de bicarbonat de sodiu va creste performanta detergentului.

Balsam natural: haine moi si pufoase

Bicarbonatul de sodiu este mai putin aspru pentru mediu decat balsamurile sintetice cu parfumuri care mascheaza mirosurile. Aceasta este, de asemenea, o alegere buna pentru cei cu piele sensibila si alergii. Spre deosebire de balsamurile sintetice care pot interfera cu proprietatile ignifuge ale pijamalelor pentru copii, bicarbonatul poate fi folosit in conditii de siguranta.

Curata fierul de calcat

Bicarbonatul de sodiu este un material abraziv natural bland. Pentru a indeparta depunerile de pe placa unui fier de calcat, faceti o pasta din bicarbonat de sodiu si apa. Folosind o carpa, frecati suprafata fierului.

Stergeti apoi cu o carpa umezita cu otet alb distilat.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si