Reguli de aranjare a covorului intr-o incapere

Covoarele amenajate pe o anumita zona a camerei (zonal) sunt o alternativa grozava la covoarele amenajate din perete in perete pentru ca sunt mai usor de strans si de curatat.

Covoarele amenajate pe o anumita zona a camerei (zonal) sunt o alternativa grozava la covoarele amenajate din perete in perete pentru ca sunt mai usor de strans si de curatat. De asemenea, sunt mai usor de schimbat daca te plictisesti sau vrei sa redecorezi. Cand vine vorba de utilizarea covoarelor in anumite zone ale unei incaperi, exista cateva reguli importante de retinut. Inainte de a-i gasi locul potrivit, iata ce trebuie ce faceti si ce trebuie evitat pentru ca intreaga incapere sa arata frumos si bine aranjata:

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

Extindeti covorul sub mobilier

Cand selectati un covor specific pentru o zona a camerei, asigurati-va ca acestea se extind sub toate piesele cheie de mobilier din camera. De exemplu, intr-o camera de zi, tot mobilierul ar trebui sa fie instalat pe covor. Daca acest lucru nu este posibil, este bine ca cel putin picioarele pieselor de mobilier sa fie pozitionate pe covor.

In zona de dining, covorul trebuie sa fie suficient de mare astfel incat sa intre atat sub scaune, cat si sub masa. O regula buna de urmat este ca scaunele sa fie pe covor, chiar si atunci cand sunt scoase de sub masa.

Nu depasiti dimensiunea

Prima greseala pe care o fac oamenii atunci cand aranjeaza covoarele intr-o camera este aceea ca aleg covoare prea mici. Acest lucru este de inteles, mai ales cand vad preturile covoarelor de mari dimensiuni. Cu toate acestea, covoarele mai mari va vor salva din multe situatii si nu va fi nevoie sa le inlocuiti prea devreme.

Lasati spatiul egal

In mod ideal, ar trebui sa lasati acelasi spatiu pe fiecare dintre partile covorului. Lasati oricat este necesar de la aproximativ 20 pana la 60 de centimetri pe toate partile.
20 de cm este cel mai obisnuit spatiu, insa principalul obiectiv este ca acesta sa fie centrat.

Nu alegeti un covor prea mic in dormitor

La ce bun este un covor pus intr-o zona a dormitorului daca nu se extinde si sub de pat? Nu veti vrea sa calcati dimineata pe podeaua rece, ci mai degraba pe un covor moale si pufos. Asigurati-va ca luati masuratorile pentru covorul potrivit chiar inainte de a merge la cumparaturi. In mod ideal, covorul ar trebui sa fie suficient de mare pentru a se extinde dincolo de laturile patului cel putin 30 centimetri pentru un pat dublu si cel putin 45 cm pentru un pat king size. Puteti lasa chiar si mai multi cm, insa acestea ar trebui sa fie dimensiunile minime.

Acoperiti zonele cu trafic mare

Asigurati-va ca orice zona mai aglomerata din camera este acoperita complet de covorul pe care il alegeti. Cand oamenii se plimba prin camera nu ar trebui sa aiba un picior pe covor si unul pe parchet. Este incomod, inconfortabil si poate duce la urme de uzura neobisnuite atat pe covor, cat si pe parchet.

Nu va fie frica de culori si modele indraznete

Covoarele aranjate zonal sunt o modalitate excelenta de a incuraja joaca si distractia in camera, asa ca va incurajam sa imbratisati culorile si modelele indraznete. Exista multe optiuni ieftine, asa ca, daca decideti ca nu va place dupa cativa ani, este usor de schimbat.

Curatarea

Asigurati-va ca verificati instructiunile de curatare de pe orice covor inainte sa il cumparati.
Covoarele de sisal siiutasialte fibre naturale sunt ieftine, dar nu pot fi curatate, asa ca ar trebui sa le inlocuiti la nevoie. Cantariti-va bugetul si optiunile inainte de a cumpara.

Nu asezati cele mai bune covoare in “zonele periculoase”

Desi veti fi tentanti sa alegeti cel mai bun covor intr-un punct central al casei, cum ar fi sala de mese, poate vreti sa va ganditi de 2 ori inainte la asta. Cel mai bine este sa evitati asezarea covoarelor scumpe in zonele in care exista riscuri de pete si accidente. Nu puteti controla intotdeauna ce fac familia sau prietenii pe covor, asa ca este mai bine sa alegeti optiuni ieftine, usor de curatat in zonele mai periculoase ale casei voastre.

0 0 votes
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

Viagra Rezeptfrei Test stromectol maker

Citeste si