Cu ce se potriveste cel mai bine albul intr-o locuinta?

Albul, culoarea puritatii si a curateniei, este poate cea mai prezenta in casele noastre. Dar, de cele mai multe ori, ne plictisim prea repede doar de niste pereti albi anosti…Si dorim o schimbare!

Este binecunoscut faptul ca cei care aleg albul ca o culoare predominanta in caminul lor, combina aceasta (non)culoare cu alte culori sau cu diverse tipuri de lemn, ori cu pete de culoare redate de alte elemente decorative, pentru infrumusetarea ambientala si pentru a da un stil incaperilor.

Mai jos, vrem sa iti prezentam cele mai potrivite si, in acelasi timp, cele mai populare combinatii pe care designerii le recomanda, iar proprietarii le adopta in functie de preferinte si stilul casei lor.

Deci, cu ce se potriveste cel mai bine albul intr-o locuinta?

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

Cu cealalta non-culoare (negru) sau cu nuante de gri

Este o combinatie care e de la sine inteleasa, intrucat, ambele fiind non-culori (alb si negru), se potrivesc de minune, completandu-se reciproc. Mai mult, este in voga acum design-ul black&white in privinta mobilei de dormitor sau chiar in living sau sufragerie. De asemenea, toate nuantele de gri, incepand cu cele deschise pana la cele foarte inchise, se potrivesc cu albul, dand un aer neutru si modern incaperii.

Cu stejarul sau pinul natur

Facand parte din categoria lemnelor de esenta medie si datorita placerii estetice pe care o produce in combinatie cu albul (dat fiind faptul ca aceste tipuri de lemne sunt deschise la culoare), aceste perechi sunt considerate clasice. Se potriveste perfect albul mesei cu naturul scaunelor in bucatarie sau blatul cu fronturile mobilei, precum si albul elementelor sanitare din baie cu un blat pe care se asaza lavoarul sau cu naturul bambusului accesoriilor din baia de serviciu.

Cu albastru regal

Asa numitul stil marinaresc denota stil si o eleganta jucausa intre albul pur si albastrul marin-regal (nuanta foarte inchisa). Este potrivit pentru dormitorul modern al copilului, pentru un birou de studio sau o camera de relaxare/ de joaca.

Pentru cei care doresc doar o pata de culoare „marinareasca”, pot alege albastrul regal doar pentru unele elemente secundare sau pentru accesoriile care creeaza decorul camerei cu alb predominant.

Cu nucul sau ciresul natur

Tot o combinatie care surprinde prin contrast si eleganta, deseori folosita in living sau sufragerie, este cea dintre albul peretilor sau a unor elemente principale din incapere cu cea a parchetului sau mobilierului din lemn de nuc sau cires.

Cu naturalul

Ne este de nementionat faptul ca intotdeauna albul ambiental s-a potrivit in combinatie cu florile (naturale sau artificiale), mai bine zis, cu verdele sau verdeata care da senzatia de natural si de atmosfera primitoare.

Cu elemente de decor abstracte

Albul poate fi monoton si anost, creand o senzatie de neutralitate prea mare. Acest lucru poate fi rezolvat, adaugand obiecte de decoratiune si design sau tablouri cu puternice pete de culori si, de cele mai multe ori, picturi abstracte. Acestea aduc viata in camin, dar si o nota jucausa de modernitate artistica.

Exceptie: camera copilului

Cu toate cele prezentate de mai sus, exista o situatie exceptie, in care albul exceleaza si este cel mai potrivit singur – este vorba de camera copilului. Si aici ne referim la camera copilului pana la varsta de 7-8 ani. Aici, albul patutului, al masutei de infasat sau al unui mic birou, al covorului de pe parchetul deschis, impreuna cu celalalte elemente…albe, nu va deranja, ci, dimpotriva, va crea o atmosfera calda si calma, potrivita pentru dezvoltarea micutului tau.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si