Blaturile de bucatarie din granit

Total
0
Shares

Bucataria este considerata a fi inima si sufletul casei.
Sunt persoane care isi petrec o mare parte din timpului lor pretios, in bucatarie. Astfel, este foarte important sa transformam spatiul intr-unul extrem de functional si confortabil.

Ce este granitul?

Granitul este un tip de roca de origine vulcanica, cu granulatie grosiera, care este foarte popular in constructii si este deosebit de pretios in forma sa lustruita ca suprafata de lucru. Granitul este a doua suprafata cea mai scumpa dupa marmura si este, probabil, cea mai atractiva.
Granitul este un produs natural si, din acest motiv, este predispus la variatii de culoare dar, ca toate produsele naturale, acest lucru adauga farmec materialului si esteticii generale. Granitul este atemporal, elegant si de lunga durata.

De ce sa alegeti blatul de granit pentru bucatarie?

Daca intentionati sa amenajati sau renovati o bucatarie dotata, este important sa aveti in minte stilul pe care doriti sa il adoptati. Printre cele mai comune ar fi:

  • Clasic
  • Vintage
  • Rustic
  • Modern
  • Minimalist

In ceea ce priveste touch-ul final sau piesa de rezistenta, trebuie sa includeti ceva de calitate superioara. Blaturile de granit vor oferi o nota estetica si eleganta bucatariei. Veti intalni varietati de modele, insa este bine sa selectati unul care se va potrivi cu tema si stilul ales.

Caracteristicile blaturilor de granit

  • Blaturile de bucatarie servesc, de asemenea, ca si zone de servit masa, deci nu va fi neaparat nevoie sa adaugati o masa separata. Acesta ofera un aspect placut si ingrijit in bucatarie si un design interior special.
  • Granitul nu este poros si, spre deosebire de laminat sau acril, poate rezista cu usurinta la temperaturi extreme. Expansiunea si contractia naturala a pietrei insa, ne arata ca este bine sa evitam expunerea la temperaturi extreme deoarece poate favoriza aparitia crapaturilor.
  • Beneficiul granitului fata de multe alte materiale este ca poate rezista la patare si zgariere. Blaturile de granit sunt igienice, usor de mentinut si curatat.

Daca sunteti hotarat sa instalati un blat de granit in bucataria voastra, atunci este timpul sa tineti cont de urmatoarele aspecte in ceea ce priveste intretinerea. Daca le veti pune in aplicare, atunci longevitatea blatului va creste:

– Nu utilizati substante de inalbire sau alte substante chimice daunatoare. Acestea pot ucide 99,9% din bacterii, insa vor slabi stratul de protectie iar in timp, blatul va sfarsi prin a arata tocit si lipsit de viata

-Va recomandam sa utilizati o carpa din micro fibra pentru a elimina orice exces de praf sau mizerie. Acest lucru va va asigura ca suprafata este curata, sigura si usor de utilizat!

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si