Cum alegi cel mai bun tip de iluminat pentru camera copilului?

Total
0
Shares

Daca esti parinte, atunci stii despre ce vorbim atunci cand spunem ca cea mai importanta incapere din locuinta este camera copilului tau. Din acest motiv, amenajarea ei necesita multa atentie iar corpurile de iluminat joaca un rol important in crearea confortului celui mic. Desigur, este esential ca pe timp de zi, incaperea sa beneficieze de multa lumina naturala insa pe timp de seara, iluminatul camerei trebuie sa fie ales cu atentie atat pentru joaca si relaxare, cat si pentru procesul de invatat.

Tipuri de lumina
Este indicat ca in fiecare camera din camin, si in special in cea a copilului, sa te asiguri ca exista mai multe tipuri de lumina astfel incat atmosfera sa fie una cat mai placuta si mai primitoare. Asadar, va prezentam mai jos 4 tipuri de lumina care sunt folosite in scopuri diferite:

Lumina ambientala: cel mai esential tip de lumina din moment ce reprezinta iluminarea intregii camere. Puteti obtine aceasta lumina prin folosirea lustrelor sau a aplicelor – orice sursa de lumina care este montata in mijlocul tavanului astfel incat aceasta sa lumineze uniform si sa cuprinda toate colturile camerei. Este indicat ca nuanta tavanului sa fie alb sau orice alta culoare deschisa pentru a reflecta cat mai bine lumina.


Lumina de studiu: cel mai faimos corp de iluminat specific acestui tip este lampa de birou. Asadar, nu pierdeti din vedere acest aspect atunci cand decorati dormitorul copilului deoarece aceasta sursa de lumina este cea care-i permite sa isi faca temele sau sa desfasoare orice alte hobby-uri sau activitati in timpul liber.

Lumina de accent: acest tip de lumina joaca un rol important in design-ul si aspectul estetic al camerei copilului. Poate fi folosita pentru a pune in evidenta un tablou, decoratiuni sau fotografii de familie.

Lumina de veghe: se gaseste cel mai des sub forma unei lampi de veghe mici, folosita pe timp de noapte in special daca cel mic se teme de intuneric. Aceasta lampa poate functiona atat pe baterii cat si pe curent.

Cele mai bune corpuri de iluminat pentru camera celui mic

Corpurile de iluminat prezentate de mai jos au scopul de a asigura o iluminare cat mai corespunzatoare si mai placuta a camerei copilului tau:

  • Lustra sau aplica pentru tavan 
  • Veioza pentru noptiera, langa pat
  • Lampa de birou 

Acestea sunt elementele importante insa nu trebuie sa va limitati la atat. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, au aparut din ce in ce mai multe variante pe piata corpurilor de iluminat, care mai de care mai interesante si distractive. Asadar, pentru a colora putin atmosfera, puteti folosi si spoturi colorate, cu LED, ce pot fi montate in mobilier sau in tavan, lampi speciale cu diferite efecte amuzante, un glob cu plasma sau o veioza care imita luna. De asemenea, puteti alege corpuri de iluminat cu personajele preferate din desenele animate  sau cu artistii preferati ai copilului.

Specialistii in domeniu recomanda ca, pentru camera copilului, lumina pe care o alegeti sa fie una calda si nu rece, pentru a crea o atmosfera cat mai odihnitoare si mai subtila. De asemenea, orientarea becurilor trebuie sa fie inspre tavan, ci nu inspre copil si de asemenea, este indicata evitarea becurilor fluorescente sau cu halogen. Lumina naturala ramane in cotinuare cea mai importanta sursa de lumina din camera copilului.

Prin urmare, iluminatul joaca un rol foarte important in amenajarea oricarei incaperi din casa dar cu atat mai mult, in cazul camerei celor mici. Acestia au nevoie de odihna iar mediul lor trebuie sa fie unul care sa le permita acest lucru. Invatatul este de asemenea o parte importanta pentru cei mici, asadar, sursele de lumina speficice studiatului trebuie sa fie cele potrivite ca ochii lor sa nu oboseasca sau, mai rau, sa dezvolte probleme de vedere pe viitor.

1
Lasa un comentariu

avatar
Evoldew
Musafir
Evoldew
Citeste si