Putem instala pardoseli laminate in bucatarie?

Total
0
Shares

Problema parchetului laminat in bucatarie este una complicata. Unii sustin ca umiditatea – destul de comuna in bucatarii – poate afecta calitatea acestuia. Altii sustin ca parchetul laminat este una dintre cele mai bune optiuni pentru bucatarii, deoarece umiditatea poate fi controlata.

Spre deosebire de alte materiale care sunt perfecte pentru bucatarii, pardoselile laminate au avantajele si dezavantajele lor. Care este deci adevarul?

Atata timp cat aveti grija la umiditate, puteti instala parchet laminat in orice bucatarie.
Daca doriti sa nu va faceti griji cu privire la umiditate, instalati pardoseala de vinil. In ceea ce priveste aspectul, aceasta este un candidat apropiat al laminatelor si este 100% impermeabil.

Daunele provocate de apa sunt o problema de interes, dar supraestimata.

Apa este un lucru rau pentru majoritatea pardoselilor. Chiar si placile din ceramica si portelan, rezistente la apa, au limite de absorbtie a apei. Daca apa este lasata prea mult pe placile ceramice, acestea o vor absorbi.

Singura pardoseala de bucatarie perfect impermeabila este pardoseala de vinil, deoarece vinilul in sine este neporos.
Avand in vedere aceste considerente, parchetul laminat se afla pe o pozitie mai mult decat egala cu alte tipuri de materiale, cum ar fi lemn de esenta tare si lemn prelucrat.

Laminatul are o rezistenta la apa

O critica frecventa despre laminat este aceea ca este “placa presata” nu “lemn real”.
Cu toate acestea, faptul ca este “lemn fals” poate fi un mare plus. Aceste fibre lignocelulozice sunt combinate cu o rasina sintetica ca agent de legatura, ceea ce ajuta la promovarea stabilitatii dimensionale.

Cu alte cuvinte, ele ajuta interiorul placilor laminate sa-si mentina forma – intr-o oarecare masura – atunci cand se afla in contact cu apa.

Durata scurta a laminatului este atat un plus cat si un minus

Unul dintre cele mai bune lucruri despre pardoseala laminata este uzura planificata. Daca o placa trebuie inlocuita, ea poate fi scoasa si inlocuita fara mare greutate. Deoarece aceasta este o podea plutitoare, nu este conectata la substrat si, de obicei, placile nu sunt legate permanent intre ele.

Cea mai mare preocupare ar fi sa gasiti placi identice pentru inlocuire. Cu exceptia cazului in care ati avut previziunea de a cumpara un pachet suplimentar sau doua, este posibil sa nu mai gasiti modelul achizitionat cu cativa ani in urma.
O alta solutie ar fi sa alegeti o nuanta cat mai naturala care este disponibila permanent.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si