M-am ars! Cum curat fierul de calcat?

Total
0
Shares

In mod inevitabil si ca urmare a actiunii factorilor precum calcarul din apa, placa fierului de calcat poate deveni murdara, lipicioasa si se poate innegri. Daca nu o curatati la timp, hainele voastre preferate pot fi afectate. Metodele si sfaturile de curatare de mai jos, va vor ajuta sa eliminati portiunile lipicioase si arse ale fierului de calcat. Veti gasi cu siguranta o metoda preferata printre ele.

Cum sa curatati fierul de calcat cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

In primul rand, asigurati-va ca fierul este deconectat din priza si ca placa este rece. Apoi, goliti rezervorul de apa. Combinati 2 lingurite de bicarbonat de sodiu cu apa si creati o pasta.

Cu ajutorul unei pensule, aplicati pasta creata, pe placa fierului. Lasati sa actioneze timp de cateva minute, apoi frecati placa fierului cu ajutorul unei carpe curate din microfibra, concentrandu-va pe zonele cele mai murdare.

Daca petele nu sunt indepartate in intregime, faceti un alt mix – de data aceasta o pasta cu bicarbonat de sodiu, de aceasta data inlocuind apa cu otet alb.

Cum sa curatati fierul de calcat cu ajutorul otetului

Nu aveti bicarbonat de sodiu la indemana? Folositi un amestec creat din jumatate de ceasca de apa, cu o jumatate de ceasca de otet. Cu ajutorul unei carpe din microfibra, stergeti placa fierului si insistati pe portiunile mai murdare.

Reumpleti rezervorul de apa al fierului si aprindeti-l, lasandu-l pe modul abur.

Cum sa curatati fierul de calcat cu ajutorul sarii

Exista pete mai consistente?

Deconectati fierul de calcat, goliti rezervorul si asigurati-va ca placa fierului este rece. Combinati o jumatate de ceasca de apa fierbinte, cu 3 pana la 4 lingurite de sare. Adaugati o jumatate de otet alb si cand se raceste, turnati amestecul pe o carpa de microfibra curata, cu care curati placa fierului.

Cum sa curatati fierul de calcat cu ajutorul pastei de dinti

In primul rand asigurati-va ca utilizati o pasta de dinti alba – evitati pastele de dinti cu insertii albastre sau rosii. Apoi, pur si simplu frecati pasta pe placa fierului, fie cu degetul sau cu o periuta de dinti veche, dar curata.
Apoi, indepartati pasta de dinti cu o carpa curata, din microfibra. Repetati procesul, daca este necesar.

Pentru mai multe sfaturi practice pentru casa & gradina, acceseaza Blogul InfoCasa.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si