Ce pardoseala alegem pentru sistemul de incalzire in pardoseala?

Total
0
Shares

Principala diferenta intre tipurile de pardoseala si gradul de adecvarea al acestora in sistemul de incalzire in pardoseala, este conductivitatea termica a materialului, ceea ce inseamna cat de rapid si eficient caldura generata va incalzi suprafata podelei. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca materialele mai putin conductive nu vor putea fi utilizate pentru incalzirea in pardoseala.

Cel mai bun tip de pardoseala de utilizat pentru sistemul de incalzire prin pardoseala este pardoseala ceramica. Totusi, se poate gasi un sistem de incalzire compatibil pentru aproape fiecare podea. Cele mai populare tipuri de pardoseli includ:

Indiferent daca renovati sau alegeti pardoseala pentru o constructie noua, va prezentam in acest articol ce trebuie sa stiti despre diferitele pardoseli pentru incalzirea in pardoseala.

Pardoselile ceramice

Au o conductivitate termica ridicata, ceea ce inseamna ca de fapt, caldura se transfera rapid pe suprafata podelei. Acestea mentin, de asemenea, caldura, facand sistemul eficient.
Datorita proprietatilor termale excelente, sunt ideale pentru incalzire prin pardoseala in zone cu pierderi mari de caldura. Grosimea pardoselilor ceramice are un impact redus asupra caldurii, dar creste timpul de incalzire, astfel incat o grosime maxima de 20 mm este recomandata atunci cand cautati un sistem foarte receptiv.

Parchet din lemn

Diferitele tipuri de pardoseli din lemn au proprietati termice diferite, astfel ca exista diferente in ceea ce priveste adecvarea lor pentru utilizarea intr-un sistem de incalzire prin pardoseala. Cu cat placile sunt mai dense si mai subtiri, cu atat ele conduc mai bine caldura si, in general, sunt mai potrivite pentru instalatii cu incalzire in pardoseala.

Incalzirea pardoselii modifica continutul de umiditate al lemnului, deci ar trebui sa alegeti pardoseli din lemn care se pot adapta schimbarilor de temperatura, fara a schimba aspectul pardoselii. Incalzirea prin pardoseala poate fi realizata cu diferite tipuri de pardoseli din lemn, dar trebuie acordata atentie grosimii placilor, astfel incat acestea sa nu actioneze ca un izolator care blocheaza caldura.

Sfaturi pentru instalare:

Lemnul este un material natural care este afectat de umiditatea mediului din jurul materialului. De aceea, este important sa asigurati umiditatea corecta a parchetului in timpul instalarii si ciclul corect de incalzire atunci cand instalati incalzirea prin pardoseala. Placile cu o grosime mai mica de 20 mm trebuie sa fie fixate pentru a oferi suport structural adecvat. In cazul montarii placilor peste sapa, se recomanda utilizarea unor substraturi subtiri.

Pardoseli laminate

Aceasta pardoseala sintetica simuleaza lemnul si ofera o mare rezistenta la zgarieturi. Este usor de montat si o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor. Cele mai multe laminate sunt potrivite pentru utilizarea in incalzirea prin pardoseala, dar este recomandat sa verificati producatorul inainte de a instala sistemul.

Pardoseli din vinil

Pardoselile din vinil pot fi folosite fara a va ingrijora de siguranta. Vinilul se incalzeste si se raceste repede. Podelele din vinil se supun unei restrictii de temperatura, de obicei de 27 ° C, limitand caldura, astfel incat acestea nu sunt recomandate in zone cu pierderi mari de caldura.

Pardoseli din cauciuc

Cauciucul poate fi si el utilizat in incalzirea prin pardoseala. Pardoselile din cauciuc solid sunt, de obicei, foarte conductive, incalzindu-se rapid si asigurand o iesire mare de caldura. Consultati intotdeauna producatorul pentru a asigura compatibilitatea cu sistemul de incalzire prin pardoseala.

Mocheta si covoare

Mocheta si covoarele sunt potrivite pentru instalatiile de incalzire prin pardoseala, respectand conditia ca materialul acestora sa nu actioneze ca un izolator care blocheaza caldura. Alegerea materialului de pardoseala afecteaza timpul de incalzire, deoarece fiecare material are o masa termica si o conductivitate diferita. Cu cat este mai mica masa termica si conductivitatea este mai ridicata, cu atat mai rapid este transferul.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si

Gazeificarea si arderea cu dubla combustie – la seminee si centrale

In cazul semineelor cu gazeificare, acestea sunt mai rare si foarte costisitoare. Multi client intampina probleme de confuzie atunci cand se gandesc sa aleaga un semineu cu gazeificare, deoarece nu se cunoaste diferenta dintre arderea ce se produce in urma realei gazeificari (prezenta la centrale si cazane) si arderea cu dubla combustie (prezenta la seminee).
Vezi articol