Ce sa luati in considerare la alegerea mobilierului de gradina

Total
0
Shares

Vreti sa va cumparati mobilier de gradina durabil si frumos? Articolul de astazi ofera o multime de sfaturi utile pentru a va ajuta sa gasiti optiunea perfecta pentru spatiul vostru in aer liber.

Cumpararea mobilierului de gradina este o investitie pe termen lung si alegerea potrivita va poate ajuta intr-adevar sa va transformati spatiul de gradina. Cu toate acestea, cheia este planificarea.

Nu este vorba de cumpararea unui set de mobilier de gradina deoarece arata bine, sau pentru ca este la reducere; trebuie sa se potriveasca si sa se incadreze cu spatiul pe care il aveti la dispozitie pentru amenajare.

Iata cateva sfaturi utile pentru cumpararea mobilierului de gradina potrivit.

Masurarea spatiului

Cand cautati un nou mobilier de gradina, exista o serie de lucruri de luat in considerare cum ar fi masurarea spatiului disponibil. Un set prea mare, nu se va potrivi daca dispuneti de o gradina de dimensiuni mici, ci doar va aglomera si mai mult spatiul.
Inainte de a cumpara, este de asemenea important sa tineti cont de nevoile familiei si de modul in care utilizati spatiul zilnic.

Daca aveti adesea o familie numeroasa, doriti un spatiu pentru a va bucura de zilele insorite si de relaxare.

Explorari diferite materiale

Atunci cand cumparati mobilier pentru gradina, cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o faceti este sa identificati ce material este potrivit pentru voi.

Exista trei materiale principale utilizate in mobilierul de gradina – lemn, plastic si metal – si toate au niveluri diferite de intretinere.

Mobilier din lemn masiv

Mobilierul din lemn masiv este optiunea cea mai durabila si cea mai atractiva pentru multi, in special a familiilor, deoarece necesita foarte putina intretinere.

Este adesea recomandabil sa alegeti mobilierul care este construit din lemn de esenta tare, rezistent la umezeala care contine niveluri ridicate de uleiuri naturale.

Cel mai popular lemn folosit pentru mobilierul in aer liber este tec, are o culoare bogata de auriu-maroniu pe care multi o gasesc atragatoare.

Mobilier din plastic

Mobilierul din gradina din plastic este usor, rezistent si, in mare parte ieftin, desi pe piata exista si mai multe piese mult mai placute la vedere. Plasticul este o optiune excelenta daca doriti o zona de sedere in aer liber moderna.

Din fericire, plasticul nu va rugina, nu trebuie vopsit sau nu va putrezi de la expunerea la apa. Cu toate acestea, trebuie sa verificati daca polimerul de plastic are pigmenti stabilizatori UV, altfel culorile luminoase vor disparea rapid.

Pentru a va asigura ca plasticul se afla in forma buna, merita curatat in mod regulat, in special daca piesele sunt de culoare deschisa.

De asemenea, in conditii meteo extreme,  mobila lasata expusa la soare puternica sau temperaturile variabile pot deveni fragile in timp.

Mobilier din metal

Mobilierul de gradina din metal este de lunga durata si se potriveste atat designului contemporan cat si clasic al gradinilor.

De asemenea, necesita o intretinere redusa; desi, la fel ca cele mai multe piese de mobilier, este nevoie de o curatare din cand in cand.

Mobilierul metalic poate fi predispus la rugina. Pentru a trata acest lucru, aplicati vopseaua acoperita cu pulbere rezistenta la UV, deoarece acest lucru va impiedica oxidarea suprafetei.

In plus, in cazul in care mobilierul este vopsit, este rezonabil sa repetati la fiecare doi pana la trei ani pentru a se asigura ca bariera impotriva vreme este mentinuta.

Ce tip de mobilier de gradina este optiunea perfecta pentru spatiul vostru in aer liber?

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si