Studiul geotehnic al unei case. Ce este?

Ce este de fapt studiul geotehnic si de ce este necesar?

Daca aveti in vedere achizitionarea sau dezvoltarea unei proprietati, probabil stiti sau ati auzit ca trebuie efectuata o evaluare sau studiu geotehnic. Ce este de fapt acesta si de ce este necesar unul?

Constructia sau extinderea unei case presupune nenumarate detalii referitoare la materialele de constructii, amenajare, design, etc. Studiul teotehnic, desi este o etapa extrem de importanta a constructiei, de cele mai multe ori este privita ca o etapa consumatoare de timp si de bani, o simpla hartie…inutila poate.
GRESIT! Daca nu stiati pana acum, ei bine, aflati ca acesta este essential pentru succesul si siguranta constructiei casei tale. Cu ajutorul lui, puteti evita problemele legale cauzate de solul pe care construiti, validand in acelasi timp integritatea terenului viitoarei constructii.

Studiul geotehnic se ocupa de proprietatile fizice ale solului pentru a identifica potentialele probleme de constructie cauzate de slabiciunea sau defectiunea materialelor subterane; aceste date sunt necesare pentru realizarea proiectului pentru fundatie si alte planuri structurale.

Ce se intampla in timpul unei evaluari geotehnice?

Evaluarile geotehnice constau de obicei in mai multe componente.

In primul rand, un inginer geotehnic sau inginer geolog efectueaza o evaluare a suprafetei, care poate include o plimbare pe santier, revizuirea hartilor si fotografiilor aeriene sau sondaje geofizice.

A doua faza implica prelevarea probelor de sol, de obicei folosind o platforma de foraj pentru a efectua testele care furnizeaza date valoroase legate de proprietatile solului si stratigrafie.

In timpul testarilor, sunt colectate probe pentru testarea ulterioara in laborator; inginerul geotehnic foloseste rezultatele unor astfel de teste pentru a evalua terenul si a realiza documentatia tehnica. Toate acestea formeaza studiul geotehnic.

De ce este atat de important studiul geotehnic?

Motivul principal al evaluarilor geotehnice este de a gasi posibile conditii anormale ale subsolului inainte de inceperea unui proiect – versus a fi surprins la jumatatea proiectului.

Costurile neefectuarii unei evaluari pot fi astronomice.
Este esential pentru a va proteja de obligatiile care ar putea distruge instantaneu o proprietate care pare sa fie in stare buna (de exemplu, gauri de scufundare, alunecari de teren, lichefiere), si care pot degrada o structura existenta in timp si/sau vor adauga costuri sau intarzieri in dezvoltarea proiectului (de exemplu, apa subterana, roca superficiala, soluri improprii).

Studiul geotehnic nu inseamna doar o autorizatie in plus
Trecand peste faptul ca acesta are o importanta majora in constructia sau extinderea unei case, trebuie sa constientizati ca acesta este proces obligatoriu prin legea 50 din 1991.  Mai precis, studiul geotehnic este regasit in anexa Proiectului pentru Obtinerea Autorizatiei de Construire (PAC).

Cine realizeaza studiul geotehnic?
Studiul geotehnic se realizeaza de catre o firma specializata, cu experienta in domeniu.

Cat costa un studiu geotehnic?
Preturil si durata de realizarea a unui studiu geotehnic depin de multe detalii precum: lungimea si latimea constructiei proiectate, regimul de inaltime, destinatia constructiei, suprafata terenului, inclinatia, apropierea de apa, locatia geografica sau sursa fondurilor de constructie.

0 0 votes
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

stromectol generic name Drug Reaction To Cephalexin In Dogs

Citeste si