Fantanile arteziene: cum le amplasam, ce dimensiune alegem

Cand vine vorba despre amplasarea fantanii, acesta este un pas de o importanta estetica. Sunetele calmante si privelistea unei fantani bine amplasate pot transforma un intreaga gradina sau curte. Primul lucru de retinut este faptul ca o fantana trebuie plasata intr-un loc care sa le permita oamenilor sa se bucure de ea. O fantana nu trebuie ascunsa niciodata intr-o parte a curtii care rareori este vizitata, ceea ce infrange scopul ei.
Cel mai bine este sa selectati locatia acesteia inainte de a selecta modelul in sine. Astfel, veti stiti cat spatiu aveti disponibil, ce tip si stil de fantana se potriveste cel mai bine nevoilor si preferintelor voastre.

Pozitionarea fantanilor arteziene de gradina

Daca gradina are un design formal, aceasta trebuie plasata intr-o locatie centrala, unde poate servi ca punct focal. In acest caz, fantanile sunt adesea asezate la intersectia a doua cai.
Daca gradina are un design informal, o fantana ar trebui sa fie pozitionata intr-un colt sau asezata de-a lungul unei cai. Scopul unei fantani intr-un cadru informal, liber, este de a servi mai degraba accent decat punct focal.

Alte lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand decideti cea mai buna locatie pentru o fantana arteziana de gradina includ:

Sfaturi pentru selectarea dimensiunii potrivite pentru o fantana in aer liber

Pentru ca o fantana sa devina o parte coeziva a proiectarii peisajului, va trebui sa fie de dimensiunea potrivita. Exista o varietate de fantani disponibile, de la modele mici, pana la fantani mari pe trei niveluri.
Indiferent de dimensiunea puntii, terasei, curtii sau gradinii, veti putea gasi o fantana potrivita in gama noastra, pe gradinaideala.ro
Este important sa ne amintim ca dimensiunea unei fantani trebuie sa fie proportionala cu imprejurimile sale. O fantana mare va arata cel mai bine intr-o gradina spatioasa, in timp ce o fantana mica este potrivita pentru un spatiu mic.
Marimea casei are, de asemenea, un impact asupra dimensiunii mari a unei fantani in aer liber.

O regula buna este sa folositi o fantana mare ca punct focal si o fantana mica pentru accent. Cu cat este mai mare o fantana, cu atat va fi mai grea. Acest lucru poate face transportul si instalarea dificile si costisitoare. In plus, va fi dificil sa va mutati daca vreti sa o asezati in alt loc sau sa o mutati intr-o gradina noua. In plus, fantanile mari pot fi mai scumpe de intretinut.

Intrebari inainte de a instala o fantana de gradina

Multi profesionisti din industria peisagistica considera apa ca o componenta esentiala a proiectarii peisajului. Daca proiectantul va prezinta un plan pentru gradina care include o fantana, exista o serie de intrebari la care trebuie sa va raspundeti inainte de a continua.

Ce intretinere va fi necesara?

Este important sa aveti in vedere acest lucru atunci cand selectati o fantana. Toate fantanile vor necesita intretinere, dar unele necesita mai multa decat altele.
Discutati cu proiectantul cat de multa munca sau bani sunteti dispusi sa investiti pentru intretinerea unei fantani.

Ce nivel de sunet va produce?

Daca o fantana este prea zgomotoasa, acest lucru poate constitui o problema. Discutati nevoile cu designerul dvs. Va doriti ceva subtil sau ceva destul de vizibil care sa mascheze sunetele nedorite de pe strada sau vecini?

Cat cantareste?

Greutatea fantanii este importanta deoarece va afecta costurile de instalare. De asemenea, fantanile mai grele sunt niste corpuri destul de permanente. Aceasta inseamna ca ar fi foarte dificil sa mutati fantana intr-o alta parte a gradinii sau intr-o alta proprietate.

Este o fantana autonoma cu pompa si rezervor integrat?

Daca fantana nu este de sine statatoare, atunci un rezervor si o pompa trebuie sa fie achizitionate separat, iar abilitatile de instalare sunt necesare. Fantanile care sunt de sine statatoare se instaleaza rapid.

Fiecare gradina poate beneficia de o fantana care adauga atmosfera in aproape orice cadru. Gasiti o fantana sau cismea cu adevarat unica in colectie noastra, aici.

Exit mobile version