Transformarea unui living monoton din Făgăraș într-un spațiu cu influențe japoneze (Japandi)


Un proiect pe cât de special, pe atât de solicitant în ceea ce privește regândirea întregului concept de arhitectură și decor, însă realizat cu profesionalism de către Raymond-David Șerb, un designer de interior din Făgăraș! Pentru a-i reda o nouă imagine, mai plină de viață și mai modernă livingului din casa părintească, acesta a ales să adopte stilul Japandi – un tip de design ce face față cu eleganță trecerii timpului!

Reprezentând o combinație armonioasă între influențele scandinave și tradițiile japoneze, Japandi devine astfel decorul ideal pentru persoanele care pun un accent pe sentimentul de ordine și care își doresc un loc aerisit. Pentru redarea atmosferei specifice acestui stil de decor interior, designerul a trebuit să creeze un concept de la 0 care a vizat atât materialele utilizate, tipurile de mobilier, pardoseala, cât și tavanul și corpurile de iluminat! Procesul s-a întins pe o perioadă de 6 luni de zile, necesitând un buget de 6000 de euro, rezultatul final ridicându-se la nivelul așteptărilor!

Livingul inainte de procesul de amenajare

Conceptul se axează în mod deosebit pe lemnul natural și modul în care acesta poate fi folosit în redarea unui design minimalist, dar și rustic, fiind completat de culori calde aplicate pereților, cum ar fi tonurile neutre, în special bej. Această parte a decorului interior este adusă la viață prin prezența naturii, mai exact a plantelor, stejarului și a tonurilor de verde. Formele sunt de asemenea regulate, drepte, simple și futuriste! Un scop principal al proiectului este de a aduce împreună, într-un mod cât mai omogen, și stilul neoromânesc cu cel Japandi, lucru nu foarte ușor de realizat din cauza climei prezente în țara noastră! Așadar, întregul tip de design interior și arhitectură au trebuit adaptate la nevoile locuitorilor. 

Livingul dupa procesul de design si amenajare

Ideea de la baza acestui design se concentrează de asemenea pe linii curate, spații luminoase, funcționale, cât mai aerisite, precum și concepte împrumutate din coloristica stilului japonez. Minimalismul specific acestui stil încorporează în același timp, pe lângă un aspect plăcut, obiecte funcționale și durabile. Un element care reflectă îndeaproape această idee este scara industrială, realizată din lemn de stejar recuperat, fiind astfel un punct de contrast esențial în încăpere. Proiectul s-a bazat și pe refolosirea unor materiale care nu mai servesc scopului inițial, încurajând astfel un stil de viață sustenabil! De exemplu, lemnul folosit în realizarea scării provine de la o șură veche de aproximativ 100 de ani!

Totodată, corpurile de mobilier au fost proiectate tot în stilul japonez, fără a necesita cuie și șuruburi, și având ca scop o utilitate cât mai eficientă.

După cum am menționat și anterior, lumina joacă de asemenea un rol esențial în redarea unei ambianțe plăcute și specifice acestui tip de design interior! Livingul găzduiește 22 de corpuri de iluminat, fiecare având o poziționare strategică, astfel încât să contribuie la intimitate și starea de relaxare. La fel ca iluminatul, și paleta de culori folosită în redecorarea spațiului contribuie la sentimentul recreativ, scoțând în evidență anumite elemente de decor datorită tonurilor contrastante, cum ar fi maro, negru sau alb!

Elementul care întregește atmosfera este soba pe lemne, cu un aer rustic și tradițional, dar cu aspect modern, achiziționată de la brandul Pefoc.ro. Astfel, aceasta reprezintă elementul de bază care unește inovația elementelor minimaliste cu rusticul dat de influențele tropicale.


Prin urmare, acest proiect inovativ care combină stilul Japandi, cu un minimalism impecabil și cu rusticul, a fost adaptat cu succes și într-un mod armonios necesităților locuitorilor și climatului țării noastre. Designul obținut în urma renovării este un produs al creativității, stilului funcțional și modernismului, transmițând ideea de ordine, simplitate dar și eleganță.

Exit mobile version